ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено другий конкурс для журналістів «Правозастосування та управління у лісовому секторі»

01.02.2012, 02:09
«Телекритика» і програма ENPI-FLEG в Україні оголошують другий всеукраїнський конкурс «Правозастосування та управління у лісовому секторі України».

Терміни подання матеріалів: 01.02.2012-20.05.2012 р.

Критерії відбору матеріалів:

- роботи мають бути опубліковані/вийти в ефір з 15 травня  2011 р. до 15 травня 2012 р. або спеціально створені для конкурсу;

- роботи повинні розкривати тему конкурсу (одну або кілька проблем), аналітичні матеріали матимуть перевагу при оцінюванні;

- кожен матеріал має супроводжуватися короткою інформацією про автора, ЗМІ та дату виходу (або вказано, що роботу створено спеціально для конкурсу).

- кількість робіт, які один автор (група авторів) може надіслати на конкурс, необмежена.

Проблеми, на висвітлення яких варто звернути особливу увагу:

  • 1. Підсумки Міжнародного року лісів (2011) в Україні. Чи став цей рік чимось особливим порівняно зі «звичайними» роками? Стан та проблеми лісового сектору України, перспективи та потреби його розвитку.

  • 2. Лісове та суміжне законодавство України та практика його застосування. Перспективи та потреби розвитку законодавства, яке стосується лісового сектору (законодавства в цілому та окремих його видів та розділів).

  • 3. Ситуація у лісовому секторі України з акцентом на тематику ФЛЕГ (незаконні лісозаготівля та обіг деревини й боротьба з ними, якість управління лісовим сектором тощо). Лісова охорона в Україні та перспективи її розвитку тощо.

  • 4. Законодавче забезпечення та практика роботи лісообробної промисловості в Україні. Шляхи покращення співпраці лісової та лісообробної галузей. Готовність України до запровадження Євросоюзом директиви №995 (щодо забезпечення легальності деревини та виробів з неї, які імпортуються до ЄС).

  • 5. Довготермінове тимчасове користування лісами як одна з актуальних проблем українського суспільства. Права місцевого населення та малого бізнесу на доступ до лісових ресурсів; ситуація на місцях з їх дотриманням.

  • 6. Збереження біорізноманіття та екосистем як важлива частина діяльності лісового сектору України.

  • 7. Інші аспекти правозастосування та управління у лісовому секторі України - організатори вітають нестандартні підходи до висвітлення проблематики основної теми конкурсу.

Довідкову інформацію за темами можна знайти на сайті програми ENPI-FLEG в Україніhttp://fleg.org.ua/, сайтах «Український лісовод»  http://www.lesovod.org.ua/, «Природа в Україні»http://pryroda.in.ua/lis/ та інших інтернет-ресурсах - учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі джерел.

Консультанти програми ENPI-FLEG в Україні готові надати учасникам конкурсу необхідну інформацію та коментарі.

Учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі осіб та організацій як джерел інформації та авторів коментарів.

З матеріалами та результатами попереднього (першого) конкурсу «Правозастосування та управління у лісовому секторі України» можна ознайомитись на сайті «Телекритика»http://www.telekritika.ua/spec_tk/pravo_sector/ або на сайті програми ENPI-FLEG в Україні.

Публікація конкурсних робіт:

Для вільного обговорення й оцінки журналістські матеріали, надіслані на конкурс, буде опубліковано на розсуд куратора конкурсу з обов'язкової згоди автора на сайті www.telekritika.ua.

 Гонорарний фонд:

За кожну відібрану на конкурс  роботу, що вже раніше була опублікована (виходила в ефірі), автор отримує гонорар у розмірі 500 грн.

За кожну роботу, спеціально створену для конкурсу, автор отримує гонорар у розмірі 700 грн.

Автори чотирьох найкращих матеріалів, що наберуть найбільшу кількість балів, отримають по 3000 грнкожен.

Журі конкурсу оцінює роботи з 22 по 30  травня  2012 р. за рейтинговою системою. Бали кожен із членів журі виставляє самостійно. Чотири найкращих журналістських матеріали визначаються за сумою виставлених балів.

Оголошення переможців і вручення призів відбудеться на початку червня 2012 р.

З усіх питань просимо звертатися до куратора конкурсу Юлії Зелінської, 235-22-55, 098-446-61-95,[email protected]

Подання матеріалів на конкурс означає згоду автора на розміщення цих матеріалів на сайті Програми ENPI-FLEG та використання їх у роботі Програми ENPI-FLEG.

Докладніше дивіться тут

Liked the article?
Help us be even more cool!