ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офшорна компанія намагається відсудити у "Первого криворожского" торгову марку

29.01.2019, 14:55

Офшорна компанія із Сейшельських островів “Везаліус Трейдмарк ЛТД” звернулася до Господарського суду м.  Києва з позовом до ТОВ “Адвансед Медіа Групп” (інтернет-видання “Первый криворожский”) про дострокове припинення в Україні дії свідоцтва України на використання торгової марки 1KR.

Про це йдеться в ухвалі суду від 24 січня, оприлюдненій на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

Свої позовні вимоги “Везаліус Трейдмарк ЛТД” обґрунтовує тим, що відповідач не використовував протягом останніх п'яти років торгового знаку 1KR.

Господарський суд Києва прийняв справу до розгляду та призначив підготовче засідання на 26 лютого на 16:00.

У коментарі представниці ІМІ в Дніпропетровській області директор інтернет-ресурсу 1KR.UA Олег Горовий зазначив, що вважає такі дії рейдерською атакою напередодні парламентських та місцевих виборів.

“Це суто політичний інтерес. Я не можу офіційно сказати прізвище депутата, бо не він “ходить” по суддях. Ходять люди, яких ідентифікували як “людей певного депутата”. Але ці люди можуть брати замовлення і зі сторони”, - прокоментував ситуацію Олег Горовий.

На своїй сторінці у Фейсбуку Горовий написав, що ця торгова марка була зареєстрована у 2010 році, перші новини на сайті 1KR.UA з’явилися 2013 року, а сьогодні це медіа, яке має “майже 2 млн користувачів щомісяця”.

Як зазначає представниця ІМІ з посиланням на дані ресурсу SimilarWeb, сайт дійсно має понад 1,7 млн переглядів, що робить його найвідвідуванішим інформаційним онлайн-медіа Кривого Рогу і одним з найпопулярніших у Дніпропетровській області загалом.

Раніше, 21 червня 2018 року, Господарський суд міста Києва задовольнив повністю вимоги компанії “Везаліус Трейдмарк Лтд” про дострокове припинення свідоцтва на торговий знак 1KR. Північний апеляційний господарський суд у листопаді 2018-го постановив, що порушень у використанні торгової марки немає.

А 8 листопада 2018 року Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ТОВ “Адвансед Медіа Групп” та скасував рішення Господарського суду міста Києва від 21.06.2018.

15 січня 2019 року Верховний Суд України задовольнив частково касаційну скаргу компанії “Везаліус Трейдмарк ЛТД”, скасувавши рішення Господарського суду міста Києва від 21.06.2018 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 08.11.2018, та передав справу на новий розгляд до Господарського суду міста Києва.

Світлина від Олега Горового.Світлина від Олега Горового.

Фото - Фейсбук Олег Горовий

Liked the article?
Help us be even more cool!