ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оформити тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон можна буде в "Дії"

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить батькам у застосунку "Дія" оформлювати тимчасовий дозвіл на виїзд дитини, якій не виповнилося 16 років. Для цього потрібно буде зробити кілька натискань.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Після запуску послуги в застосунку батьки зможуть самостійно оформлювати в ньому дозвіл. Необхідно, щоб в обох батьків була "Дія". Один з них надсилає заяву про отримання дозволу, а другий з батьків надає згоду онлайн у застосунку, засвідчивши заяву Дія.Підписом. Після цього дані вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану. Під час перетину кордону прикордонники зможуть усе перевірити онлайн.

Послуга буде безоплатною. Водночас класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишається доступним для батьків.

Наразі отримати дозвіл можна лише офлайн у нотаріуса в присутності обох батьків. Ця процедура забирає багато часу та ресурсів, адже необхідно збирати документи й свідоцтва. У результаті ви отримуєте завірену паперову заяву, яку легко втратити або ж десь забути. У такому разі дозвіл потрібно отримувати в нотаріуса заново. 

Як повідомляв ІМІ, мапа пунктів незламності вже доступна в застосунку "Дія". Мапу можна завантажити. Доступна вона буде й офлайн, якщо зникне електроенергія та зв'язок. Послуга запрацювала для всіх областей, крім Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської з міркувань безпеки.

Liked the article?
Help us be even more cool!