ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс ГПУ закликав відповідально поширювати фото та відео дітей, постраждалих від воєнних злочинів

Офіс генерального прокурора закликав з обережністю та відповідальністю ставитися до поширення фото- та відеоматеріалів дітей, які постраждали внаслідок воєнних злочинів.

Про це повідомила пресслужба відомства в контексті поширених фото та відео дітей за наслідками ракетного удару РФ по лікарні “Охматдит”.

Там зазначили, що ці фото та відео дітей “шокували жорстокістю і цинізмом”.

“Слід пам’ятати, що розповсюдження таких фото- та відеоматеріалів може змусити знов пережити подію та спровокувати повторну травматизацію дитини, спричинити негативні наслідки для її здоров’я, емоційного і психологічного стану”, – зауважили в Офісі генпрокурора.

Там зазначили, що доцільно під час поширення фото та відео за участю дітей використовувати фільтри або обирати ракурси, які унеможливлюють їхню ідентифікацію.

Також Офіс ГПУ нагадав, що поширення матеріалів за участю дітей має здійснюватися виключно за згоди батьків або законних представників.

Нагадаємо, росіяни обстріляли дитячу лікарню “Охматдит” 8 липня 2024 року. За даними МОЗ, на той момент у ній перебувало 627 дітей, восьмеро дістали поранення. Загинули двоє дорослих і одна дитина – вона померла в лікарні.



Liked the article?
Help us be even more cool!