ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одного священника УПЦ МП обміняли на 28 українських військовослужбовців – голова СБУ

21.04.2023, 17:35
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Одного зі священників УПЦ МП, викритих у колабораціонізмі, Україна обміняла на 28 українських військовослужбовців, розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. Цю інформацію УП підтвердило джерело в правоохоронних органах

Малюк нагадав, що починаючи з 2022 року правоохоронці порушили кримінальні провадження щодо 61 священнослужителя. Загалом суди вже ухвалили сім вироків щодо окремих кліриків, які стали на бік росіян.

За словами глави СБУ, двох священників УПЦ МП передали росіянам під час обміну.

"І хочу підкреслити, що ворог дуже цінує своїх агентів у рясах. Так, одну таку особу обміняли на 28 українських військовослужбовців", – сказав Малюк.

За даними УП, ідеться про священника УПЦ МП Андрія Павленка з Лисичанська, засудженого за державну зраду до 12 років, якого 14 грудня 2022 року українська сторона обміняла, зокрема, на американського активіста. Тоді обміняного церковника зустрічав особисто глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Малюк також повідомив, що за матеріалами СБУ припинено громадянство України 19 священникам УПЦ МП.

"Я вже говорив раніше – наявність ряси і кадила не є обтяжуючою обставиною, але й не звільняє від кримінальної відповідальності. І жодних індульгенцій не дає. Працюємо виключно в рамках закону, незважаючи на церковний сан", – наголосив голова СБУ.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру блогеру-священнику, який закликав російських військових убивати українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!