ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Один з нападників на донецьких журналістів притягнутий лише до адміністративної відповідальності

11.04.2012, 04:49
Учасника нападу на журналістів Олексія Мацуку,  Віталія Сизова, Ігоря Ткаченка і Віталія Овчаренка 29 січня 2012 під час ходи на честь Дня Героїв Крут у Донецьку притягнули до адміністративної відповідальності. Про це сьогодні на брифінгу заявив прокурор Донецька Ігор Сагун, передають “Новости Донбасса”.

«За даним фактом проводилася перевірка і Ворошиловським відділом внутрішніх справ, і прокуратурою Ворошиловського району з питань перешкоджання журналістській діяльності. Але в тій ситуації ми не змогли встановити умисні дії, спрямовані саме на перешкоджання журналістській діяльності, в зв'язку з чим було прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, матеріали були відправлені до районного відділу внутрішніх справ Ворошиловського району для притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності, у зв'язку з чим один з учасників, один з правопорушників був притягнутий до відповідальності за дрібне хуліганство», - сказав прокурор.

За словами Сагунова, прокуратура стежитиме за тим, щоб свобода слова в Донецьку не утискалась. Для поліпшення взаємин зі ЗМІ в прокуратурі міста введуть посаду прес-секретаря.

Нагадаємо, 29 січня в Донецьку відбувся марш на честь Дня Героїв Крут. Під час маршу представник громадської організації «Ніхто крім нас» перешкоджали роботі журналістів, вибиваючи у них фотоапарати. В результаті були зламані два фотоапарата.

Прокуратура Ворошиловського району Донецька відмовилася порушувати кримінальну справу по даному інциденту за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання журналістській діяльності».
Liked the article?
Help us be even more cool!