ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеситку, яка через соцмережі збирала кошти для окупантів, ув'язнили на 11 років

29.05.2023, 14:43
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Одеситку, яка організувала у соцмережах збір коштів для окупантів, засудили до 11,4 роки ув'язнення. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними спецслужби, одеситка налагодила канал фінансування бойовиків так званої “ДНР”. Жінку затримали у грудні минулого року під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

За даними слідства, двоє родичів фігурантки вступили у 2016 році до лав терористичного угруповання “ДНР Спарта” і воювали проти сил АТО/ООС на сході України. 

На початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики увійшли до складу регулярних підрозділів Південного військового округу ЗС РФ і брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини.

“Дізнавшись про низький рівень матеріально-технічного забезпечення родичів-окупантів, жінка добровільно організувала для них збір коштів. Для цього в групах у месенджерах та заборонених соцмережах “Вконтакте” і “Одноклассники” розміщувала повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам”, - йдеться у повідомленні.

Додатково вона прикріплювала фото із реквізитами російської банківської картки, яка належала співмешканці воюючого родича.

На основі зібраних доказів суд визнав фігурантку винною за ч.1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та 4 місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!