ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеським журналістам розповіли про специфіку роботи на деокупованих територіях

Автор фото – Антон Федоров
Автор фото – Антон Федоров

Лекцію про специфіку роботи на деокупованих територіях для студентів Одеського національного університету імені Мечникова прочитав редактор херсонського онлайн-медіа МОСТ та херсонський представник ІМІ Сергій Нікітенко.

Захід відбувся в Одесі в Медіабазі Одеса / Херсон.

Як розповів ІМІ Сергій, під час лекції студенти почули поради з безпеки, доступу до прифронтових територій та інші важливі складові успішної роботи.

“Мені важко сказати, чи вчать сучасних студентів працювати в кризових умовах, але знаю точно, що більшості з присутніх, тих, хто піде в професію, доведеться, і не раз, працювати саме в таких умовах. Це необов'язково буде війна. Я б дуже хотів, щоб цим студентам не довелося працювати на війні”, – розповів Сергій.

Фото – фейсбук Сергія Нікітенка

Під час лекції учасники обговорили тонкощі спілкування з людьми, які мають травматичний досвід, лайфхаки, як потрапити до звільнених населених пунктів серед перших і не втратити акредитації. 

Також учасники обговорили правила доступу на прифронтові території, принципи співпраці з військовими та як не потрапити в неприємну ситуацію.

Окремо йшлося про правила безпеки – власної та оточення. Зокрема, про заборонені для поширення відомості, фото- та відеоматеріали. 

Фото – фейсбук Сергія Нікітенка

“Завжди краще навчатися на чужих помилках, тож отриманий за останні півтора року досвід краще вивчати на лекції, ніж “у полі”, – зазначив Сергій Нікітенко.

Наприкінці на прикладі реальних кейсів МОСТу учасники обговорили прийоми для написання цікавих історій та репортажів.

Liked the article?
Help us be even more cool!