ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеський журналіст, засуджений за сепаратизм, виїхав до Москви

22.04.2016, 14:22

Одеський журналіст, головний редактор видання “Насправді” Артем Бузіла, затриманий минулого року і засуджений за звинуваченнями у підготовці злочину та посяганні на територіальну цілісність України, виїхав з України і в даний час знаходиться в Москві. Про це в ефірі російської радіостанції “Вести FM” повідомив відомий російський письменник Сергій Шаргунов, повідомляє Таймер.

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня 2015 року співробітники СБУ затримали головного редактора інтернет-видання “Насправді”, редактора “Інфоцентра”, організатора так званої “Народної Ради Бесарабії” Артема Бузілу під час заходів, направлених на виявлення сепаратистських об’єднань в Одеській області. В цілому було затримано 12 осіб.

Разом з Артемом Бузілою була затримана редакторка телеканалу “Бессарабия-ТВ” Олена Гліщинська (Романова).

Редактор інтернет-видання “Насправді” Артем Бузіла та редакторка телеканалу “Бессарабия-ТВ” Олена Гліщинська (Одеса) були підозрюваними у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 14 (готування злочину) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

У жовтні 2015 року Артем Бузіла визнав себе винним у інкримінованих йому злочинах, і за це отримав три роки обмеження свободи - в умовах здійснення за ним нагляду і з обов'язковим залученням до праці в спеціальному виправному центрі.

30 березня 2016 року Артем Бузіла вийшов на свободу, провівши за гратами 11 місяців.

Liked the article?
Help us be even more cool!