ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеські журналісти заявляють про погрози через розслідування земельних афер

18.10.2012, 00:39
17 жовтня журналісти Одеської області заявили про те, що побоюються за своє життя після того, як почали розслідувати випадки незаконного виділення землі на Чорноморському узбережжі свого регіону. Про це на прес-конференції в УНІАН заявили головний редактор інтернет-видання «Бессарабія - INFORM» Ірина Золотарьова і журналіст «Аккерманских вестей» Віталій Райнов.

«Нас б'ють, лякають, палять автомобілі. Не знаю, чи залишимося ми живі після цієї прес-конференції», - сказала Золотарьова. «Поки що міліція ніяк не реагує на наші заяви», - уточнила вона.

Як розповіла Золотарьова, погрози почали надходити, коли вона написала матеріал про виділення радою курортного селища Затока (Білгород-Дністровський район) 11,5 га землі чорноморського узбережжя кооперативу «Рів'єра».

«Спочатку почали надходити телефонні дзвінки з погрозами мені і моєму маленькому синові. А 31 липня і зовсім спалили мій автомобіль», - розповіла Золотарьова, додавши, що така ж доля спіткала і тих місцевих депутатів, які хотіли відмінити рішення про виділення землі «Рів'єрі».

«Було побито депутата Богдана Шевчука, а у депутата Артеменка спалили машини», - додала вона.

У свою чергу, Віталій Райнов розповів про ситуацію із сільським головою Приморська Вячеславом Козубенком, який спробував відмінити рішення, за яким 158 га узбережжя було віддано в довгострокову оренду приватній компанії за 14 тис. грн. на рік.

«Спочатку заарештували його дружину. Протримавши 17 діб в Одесі, відпустили. Відтак двічі заарештовували Козубенка, але суди відміняли рішення прокуратури», - розповів Райнов. «За цим усім стоїть сім'я Барвіненків. Батько – депутат обласної ради, а син — народний депутат», - уточнили журналісти.

Довідка. Віталій Барвіненко став народним депутатом за списком БЮТ. У 2010 році перейшов до Партії регіонів.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!