ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеське видання Інтент повідомило про хакерську атаку з Росії

Фото - gazetadita.al
Фото - gazetadita.al

Сайт одеського видання Інтент 7 жовтня зазнав DDoS-атаки і не працював півгодини. 

Як повідомив представнику ІМІ в Одеській області головний редактор цього медіа Валерій Болган, протягом цього періоду спеціалісти із кібербезпеки відбивали атаку та захищали сайт від перехоплення управління ним:

Є попередня інформація від програмістів, що атака могла бути з Росії. Думаю, що це не випадковість. Чули, що ми не єдине українське медіа останнім часом під атаками”. 

Редакція видання пов’язує цей інцидент зі своєю журналістською діяльністю. Наразі вирішується питання про звернення до правоохоронних органів.   

Як повідомляв ІМІ, у серпні російські спецслужби намагалися проникнути в е-систему планування операцій Збройних сил. За даними спецслужби, таким чином російські хакери намагалися організувати збір розвідданих. Відповідальність за кібератаки лежить на хакерському угрупованні Sandworm, яке підконтрольне російській воєнній розвідці. 

“Для поширення “вірусів” у системі ворог робив основну “ставку” на захоплення українських планшетів на полі бою. В подальшому вони планували використовувати наявні на цих пристроях доступи та програми для проникнення в систему”, - зазначили в СБУ.

5 серпня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України попередила про розсилку вірусів під виглядом рекомендацій від Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Liked the article?
Help us be even more cool!