ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеська журналістка виявила у своїй автівці пристрій для прослуховування та стеження

19.01.2024, 17:35

Журналістка та блогерка з Одеси Ірина Гриб заявила, що виявила у своїй автівці пристрій для прослуховування та стеження.

Про це вона повідомила 19 січня на своїй фейсбук-сторінці та повідомила деталі ІМІ.

Вона зауважила, що знайдена в авто система не з дешевих і працює постійно та онлайн. 

“Автономний блок живлення, GPS, Wi-Fi, аудіоконтроль. Простіше кажучи, Ірочку слухали і дивилися, куди їздить. Встановлено цю пишність близько 10 днів тому. Сподіваюся, Вам сподобалося кататися з Ірочкою, але настав час і честь знати. Прикро, що у воюючій країні ресурси правоохоронних органів витрачаються на залякування та гоніння журналістів та блогерів”, – написала журналістка.

У коментарі ІМІ вона уточнила, що виявила пристрій сьогодні, 19 січня. Зараз викликала поліцію, яка вилучає пристрій для прослуховування з її авто. Ірина зазначила, що писатиме до поліції заяву за статтями Кримінального кодексу України – 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) та 359 (“Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації”).

Вона розповіла, що два тижні тому друзі звернули увагу на несправність її авто, але сама вона впевнилася в цьому два дні тому. Зокрема, дуже швидко сідав акумулятор.

Стеження за собою Ірина Гриб пов’язує зі своїм матеріалом про зерновий коридор в Одеській області, у якому, за її словами, фігурують, зокрема, представники Одеської обласної військової адміністрації, Бюро економічної безпеки, Одеської митниці та податкової.

Вона додала, що 13 січня була спроба зламу її телеграм-каналу “Ирочка расскажет”, де і повідомила про цей факт.

Ірина Гриб у минулому головна редакторка місцевого видання УСІ. Зараз веде свій телеграм-канал “Ирочка расскажет”.

Фото та відео – фейсбук Ірини Гриб

Liked the article?
Help us be even more cool!