ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинувачений у наклепі російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії

10.01.2020, 17:00
Фото – bfm.ru
Фото – bfm.ru

Латвія надала політичний притулок журналістові “Росбалту” Олександру Шварьову, якого в Росії звинувачують у наклепі на близького до влади бізнесмена Алішера Усманова та у вимаганні грошей. Про це журналіст повідомив 10 січня Інтерфаксу, передає Укрінформ.

“Мені і моїй родині влада Латвії надала політичний притулок, визнавши, що в Росії мене переслідують за професійну діяльність”, – розповів Шварьов.

У квітні 2019 року в редакції “Росбалту” і вдома у Шварьова пройшли обшуки в справі про наклеп, порушеній за заявою олігарха Усманова. Йшлося про публікації на сторонніх ресурсах про зв'язок бізнесмена зі стріляниною на Рочдельській вулиці в Москві 2015 року, що призвела до переслідування лідера російського злочинного світу Захарія Калашова (Шакро Молодого) й гучних арештів у Слідкомі РФ. Невдовзі після цього Шварьов поїхав на лікування за кордон.

11 листопада 2019 року Тверський суд Москви заочно взяв журналіста, щодо якого на той час було порушено ще одну кримінальну справу, під варту. Росія оголосила Шварьова в міжнародний розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!