ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинуваченого у причетності до вбивства журналіста Веремія заарештували за іншою справою

13.10.2015, 12:40

Голосіївський райсуд Києва заарештував Юрія Крисіна, обвинувачуваного у причетності до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія, за підозрою у вимаганні грошей у перевізників. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, інформує Українська правда з посиланням на Українські новини.

"Крисіна арештовано на 60 діб без можливості внесення застави", - сказала вона.

Крім того, суд заарештував ще 4 підозрюваних у вимаганні.

Всі вони підозрюються у здійсненні злочинів, передбачених ч.3 ст.206 (протидія законній господарській діяльності), а також ч.1 і ч.2 ст.263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 9 жовтня правоохоронці із застосуванням зброї затримали Крисіна і ще групу осіб, підозрюваних у рекетирстві, біля станції метро "Житомирська" у Києві.

Як повідомляв ІМІ, журналіст газети “Вести" В'ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. Один з убивць вистрілив журналісту в спину (звинувачують Джалала Алієва - ред.). В`ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, згодом його затримала міліція.

Міністерство внутрішніх справ розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства Веремія за ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство").

15 жовтня 2014 року справу про вбивство Веремія було перекваліфіковано за статтею КК “хуліганство, вчинене групою осіб”, одного з фігурантів справи Юрія Крисіна відпустили з-під домашнього арешту. Засідання суду відбулося у закритому режимі на прохання прокуратури.

18 листопада 2014 року радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що справу про вбивство журналіста розкрито. За його словами, особи, які брали участь у побитті, встановлені, а одного зловмисника передали під суд.

8 грудня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про розкриття справи щодо вбивства журналіста В'ячеслава Веремія. За словами Авакова, затримані всі фігуранти справи Веремія.

18 грудня 2014 року Шевченківський районний суд міста Києва під головуванням судді Олега Лінника прийняв рішення провести засідання щодо вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія у закритому режимі.

Захист потерпілої сторони, дружини вбитого В’ячеслава Веремія, заявив про необхідність відведення судді Шевченківського райсуду Києва Олега Лінника, що розглядає справу. Але суд відмовив у відводі судді.

Фото - Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!