ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинувачення Сущенку оголосять 7 жовтня - адвокат

05.10.2016, 11:17

Звинувачення журналісту агентства “Укрінформ” Роману Сущенку, якого утримують в московському СІЗО, буде пред'явлено в п'ятницю, 7 жовтня. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю DT.UA.

“Обвинувачення висунуть у п'ятницю, зараз він поміщений під варту в статусі підозрюваного. Постанова про притягнення як обвинуваченого буде в п'ятницю”, – розповів захисник після зустрічі з клієнтом в СІЗО “Лефортово” 4 жовтня.

Фейгін уточнив, що Сущенка підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 Кримінального кодексу Російської Федерації (шпигунство), але не став вдаватися в подробиці справи.

“Звинувачують його в шпигунстві, за ст. 276 КК РФ. У постанові дійсно є якась фабула обвинувачення з описом подій. На жаль, про ці події я розповісти не можу, оскільки вони можуть становити державну таємницю. Я не давав підписки про нерозголошення, але якщо зараз вдамся в деталі, це послужить підставою для виведення мене зі справи, а Роман дуже просив допомагати йому, і я не можу так ризикувати. Але ніякого шпигунства там немає”, – пояснив адвокат.

В коментарі УНІАН Фейгін повідомив, що йому вдалося на 15 хвилин зайти в СІЗО “Лефортово” до свого підзахисного.

“Сущенко був щасливий, що ми нарешті змогли зустрітися, він бадьорий духом і має намір воювати, відстоювати своє чесне ім'я. Він провину не визнає”, - сказав Фейгін.

Крім цього, він повідомив, що має намір 5 жовтня знову прийти в СІЗО “Лефортово” та впродовж дня виробити подальшу тактику захисту.

Як повідомляв ІМІ, 3 жовтня українське національне агентство “Укрінформ” заявило про неправомірне затримання 30 вересня у Москві (Росія) власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ Росії підтвердила затримання кореспондента українського національного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка. ФСБ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”, ведеться слідство.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист затриманого в Москві за звинуваченням у шпигунстві громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка заперечує його причетність до шпигунської діяльності.

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликає Росію негайно звільнити журналіста українського інформаційного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка, якого було заарештовано за звинуваченням у “шпигунстві” в Москві 30 вересня.

Заява ФСБ Росії про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до Головного управління розвідки Міноборони України абсолютно не відповідає дійсності.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

Liked the article?
Help us be even more cool!