ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОБСЄ закликає Росію відпустити затриманого українського журналіста

22.07.2014, 09:40

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала російську владу звільнити журналіста програми "Спецкор" телеканалу 1+1" Євгенія Агаркова, затриманого у Воронежі (РФ) при висвітленні справи української льотчиці Надії Савченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У повідомленні ОБСЄ наголошується, що 18 липня Агарков був арештований владою в Воронежі на південному сході Росії, через роботу в країні без акредитації МЗС Росії.

"Я закликаю владу негайно звільнити Агаркова і утримуватися від таких непропорційно обмежувальних заходів в майбутньому", - підкреслила Міятович.

Нагадаємо, у Воронежі (РФ) 18 липня співробітники російського імміграційного контролю Федеральної міграційної служби затримали журналіста програми "Спецкор" телеканалу “2+2” Євгена Агаркова. Журналіста тримають у міграційному ізоляторі.

Агаркова затримали в готелі, в якому він проживав, і звинуватили в незаконній журналістській діяльності.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмена щодо звільнення Євгена Агаркова.

До затриманого журналіста "2+2" росіяни не пускають українського консула.

Раніше Центральний райсуд Воронежа розглянув справу про видворення за межі РФ українського журналіста Є.Агаркова. Суд виніс постанову про призначення Агаркову адміністративного покарання у вигляді штрафу в розмірі 2 тис. рублів з ??примусовим видворенням його за межі Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!