ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОБСЄ навчить правоохоронців та журналістів мирно взаємодіяти

01.06.2012, 01:35

Представництво ОБСЄ в Україні спільно з Міністерством внутрішніх справ в рамках програми «Відкрита розмова» розпочинає реалізацію проекту «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ».

Про це повідомила прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарія Чепак на засіданні робочої групи, повідомляється на сайті глави держави.

Як зазначив менеджер проектів з питань демократизації в офісі Координатора проектів ОБСЄ в Україні Тігран Карапетян, цей проект покликаний мінімізувати кількість конфліктів між журналістами і правоохоронцями завдяки вдосконаленню співпраці між ними, а також створити безпечніші умови роботи для представників ЗМІ.

«Сподіваємося, що проект зможе посприяти більшій відкритості правоохоронних органів перед ЗМІ і суспільством загалом», - додав він. Метою проекту є також максимальна адаптація іноземного досвіду до українських реалій в питаннях співпраці правоохоронців зі ЗМІ. До відповідних тренінгів будуть залучені як місцеві, так і іноземні експерти, зазначив Карапетян.

Співробітник проектів з питань демократизації в офісі Координатора проектів ОБСЄ в Україні Андрій Дзюбенко, у свою чергу, додав, що розроблена тренінгова програма буде представлена на одному з засідань Міжвідомчої робочої групи. За його словами, розробку тренінгів планується завершити до кінця жовтня 2012 року, а самі тренінги проводити у листопаді-грудні.

Liked the article?
Help us be even more cool!