ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обрано нового президента Міжнародної федерації журналістів

10.06.2016, 11:14

Новим президентом Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) замість британця Джима Бумели обраний бельгієць Філіп Ляруш. Про це повідомляє учасник конгресу МФЖ, що проходить у Франції, перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, повідомляє “Детектор медіа”.

Голосування відбулося на конгресі МФЖ. Філіп Ляруш переміг іншого кандидата - представника Бразилії з перевагою в 7 голосів - 169 проти 162. Українська делегація підтримала Філіпа Ляруша.

Колишній очільник МФЖ Джим Бумела був обраний почесним скарбником федерації і залишається в її керівництві.

Серед основних завдань новий глава МФЖ назвав відновлення єдності і солідарності федерації, посилення боротьби за права журналістів і більш прозору діяльність організації.

У коментарі Українським новинам Філіп Ляруш зазначив, що він розуміє, наскільки складно працювати українським журналістам під час війни. “Першою жертвою війни є правда”, - сказав новий очільник МФЖ.

Він пообіцяв приділяти увагу і надавати підтримку українським журналістам, а також привітав діалог українських та російських журналістських спілок.

“Ми підтримали кандидатуру Філіпа Ляруша, нашого авторитетного колегу, який тривалий час працює в європейському журналістському русі. Зокрема Ляруш був віце-президентом Європейської федерації журналістів. У нас вже відбулася розмова з новим президентом МФЖ, і він обіцяє підтримку українським журналістам, визнаючи, що вони сьогодні працюють в надзвичайних умовах”, - розповів Сергій Томіленко.

Нагадаємо, 8 червня у французькому місті Анже відкрився ювілейний 90-й конгрес Міжнародної федерації журналістів (МФЖ), у якому беруть участь 300 делегатів з усього світу. Головні теми конгресу - захист прав журналістів, зміцнення свободи слова та свободи вираження поглядів, боротьба з насильством проти журналістів. Зараз Україну на конгресі представляють 6 делегатів.

Фото - Денис Іванеско

Liked the article?
Help us be even more cool!