ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обрано 10 найкращих українських світлин фотоконкурсу “Вікі любить Землю”

17.11.2021, 16:49
Фото: Андрій Чуяшенко
Фото: Андрій Чуяшенко

Конкурс “Вікі любить Землю” – 2021 оголосив 10 світлин-переможців української частини міжнародного конкурсу фотографій природоохоронних об’єктів. Про це повідомляє ГО “Вікімедіа Україна”.

Ці роботи представляють різні заповідні території дев’яти областей України та міста Києва.

“Вікі любить Землю” – міжнародний конкурс, що має на меті зібрати фотографії якнайбільшої кількості природоохоронних територій під вільною ліцензією, зокрема для ілюстрування статей у вікіпедії. Протягом червня всі охочі могли подавати фото власного авторства та змагатися за перемогу в кількох номінаціях.

За кількістю завантажених світлин Україна на другому місці серед 34 країн-учасниць. Цьогоріч 330 учасників та учасниць завантажили понад 11 тисяч фотографій об’єктів природно-заповідного фонду України. Більше світлин подали лише конкурсанти з Німеччини – понад 13 тисяч знімків.

До десятки найкращих фото України ввійшли світлини, зроблені в Рівненській (Природний парк “Прип’ять-Стохід”), Тернопільській (Національний природний парк “Кременецькі гори”), Херсонській (Балка Байдиха на території Станіславського заказника), Хмельницькій (Наддністрянський заказник), Запорізькій (Бердянська коса), Чернівецькій (Шишкові горби), Івано-Франківській (урочище “Аршиця”), Закарпатській (водоспад “Шипот”), Київській (урочище “Калинове”) областях та місті Києві (Біла діброва).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

В Україні конкурс проводить громадська організація “Вікімедіа Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!