ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Обережно, фейк!": у МОН заперечили, що збирають дані про школярів 2008 року народження

У Міністерстві освіти та науки назвали фейком інформацію про те, що нібито міністерство наказало керівникам навчальних закладів зібрати дані про школярів 2008 року народження.

Про це пресслужба МОН повідомила на Facebook-сторінці.

“Обережно, фейк! Мережею шириться лист, який нібито був підписаний заступником міністра освіти і науки України, де зазначено, що МОН спільно з Міноборони просять керівників закладів освіти зібрати дані про школярів 2008 року народження. Ніби на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, – зазначили в МОН.

У міністерстві наголосили: не надсилали листа такого змісту.

“Ворог регулярно проводить інформаційні операції в мережі, тож радимо ретельно перевіряти інформацію, звертатися до офіційних джерел і дбати про медіагігієну”, – додали в МОН.

Як повідомляв ІМІ з посиланням на  представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова,  найближчим часом окупанти спрямують інформаційні атаки на зрив мобілізації і делегітимізацію українського військово-політичного керівництва держави. За словами Юсова, росіяни приділяють особливу увагу роботі в соцмережах, нових медіа і на цифрових платформах. 

Liked the article?
Help us be even more cool!