ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Об’єднання мусульман Польщі позначило Крим територією Росії у своєму календарі

03.12.2020, 11:37
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

Релігійне об’єднання мусульман Польщі опублікувало на своєму сайті календар на 2021 рік із зображенням мечетей в окупованому Криму, позначивши їхнє місце розташування в Росії, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, в календарі зображено мечеті у Феодосії, Бахчисараї, Старому Криму і Сімферополі з підписом “Російська Федерація”.

На це звернув увагу член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усейнов, який у соціальних мережах закликав розібратися з цією ситуацією.

“Щиро сподіваюся, що це нецільова дія, акт неінформованого редактора, який видавництво просто пропустило в поспіху. Я спрямовую запит на роз’яснення до Вищого мусульманського коледжу”, – написав він.

Зі свого боку муфтій Польщі Томаш Мишкевич назвав “редакційною помилкою” підписи “Російська Федерація” до кримських мечетей в опублікованому релігійному календарі на 2021 рік.

“Я висловлюю глибоке співчуття і прошу вибачення у всіх, хто відчував себе скривдженим через це. Очевидно, сталася помилка. Я не хочу звинувачувати себе або кого-небудь тут: це серйозна помилка, якої не мало трапитися, але вона сталася. Відбулася редакційна помилка на етапі створення, фатальний автоматизм письменника і перенесення назви (“Російська Федерація”), що з’явилася на інших сторінках календаря, за що ще раз прошу вибачення”, – йдеться у зверненні муфтія Польщі Томаша Мишкевича, опублікованому на сайті організації.

Він вказав на те, що “не було мети створювати додаткову напруженість в і без того складній політичній ситуації”.

“Ми всі підтримуємо вільний Крим, який такий важливий для всіх татар, зокрема для польсько-татарської громади. Мені дуже шкода, що стався такий неприємний випадок, тим більше що Релігійне об’єднання мусульман у Республіці Польща було і залишається аполітичним. Одна з наших основних цілей – відстоювати право мусульманської громади на релігійну практику, недоторканність релігійних об’єктів і кладовищ”, – йдеться у зверненні муфтія.

Водночас зазначається, що помилку в календарі вже виправлено.

Разом з тим, як зазначив член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усейнов, на календарі так і не з’явилася вказівка про те, що Крим територіально належить Україні.

“Ні слова про належність Криму до України. Крім того, напис “Крим” забрали з календарної дошки кримської мечеті, а потрібно було додати “Україна” в дужки”, – написав він у фейсбуці.

Liked the article?
Help us be even more cool!