ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Об'єднання ByPol переплутало литовського фотографа з колишнім білоруським силовиком

28.03.2023, 18:00
Дарюс Матайтіс. Ліворуч – на футбольному турнірі 20 травня 2019 року, праворуч – на висвітленні Дня Волі у Вільнюсі 25 березня 2023 року. Колаж "Зеркала"
Дарюс Матайтіс. Ліворуч – на футбольному турнірі 20 травня 2019 року, праворуч – на висвітленні Дня Волі у Вільнюсі 25 березня 2023 року. Колаж "Зеркала"

Об'єднання колишніх співробітників силових структур Білорусі ByPol переплутало співробітника фотоагентства Дарюса Матайтіса з колишнім співробітником білоруської міліції – старшим черговим інспектором оперативно-чергової служби ДАІ управління внутрішніх справ Мінського облвиконкому Андрієм Тропашком.

Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів.

Згодом журналісти видання 15min.lt впізнали Матайтіса, а в об'єднанні ByPol попросили вибачення в нього та білорусів.

За словами Матайтіса, 25 березня він працював на висвітленні білоруського Дня Волі, для знімання якого не потрібен дозвіл.

"Я не вперше фіксую події білоруської опозиції в Литві. У фотобанку Scanpix багато таких фотографій. Того дня я побачив, що людина підійшла до мене дуже близько і знімала мене на свій телефон. Тоді я одразу подумав, що це може спричинити проблеми в майбутньому, але вона тільки знімала, не просила назватися, не питала, звідки я", – розповів журналіст 15min.

Після цього фотокореспондент почав отримувати в соцмережах погрози розправою. 

Коли журналісти видання 15min.lt впізнали Матайтіса, у ByPol перепросили його та білорусів.

"Помилка трапилася через те, що ці люди мають великий ступінь подібності між собою. ByPol просить вибачення в Дарюса Матайтіса, а також у білорусів за надану неправильну інформацію", – повідомили в об'єднанні колишніх силовиків.

Liked the article?
Help us be even more cool!