ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низка українських онлайн-медіа поширила фейк про пожежу в дніпровській лікарні

13.11.2019, 10:20
Фото – pmg.ua
Фото – pmg.ua

Низка українських онлайн-медіа опублікувала 12 листопада новину про пожежу в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова. Проте в лікарні в цей час проводилися навчання й тренування для лікарів. 

Зокрема, про пожежу в лікарні повідомили УНІАН, Інформатор, Апостроф, Сайт міста Дніпра 056.ua, Дніпро.Депо.ua, Кореспондент. Усі вони повідомили з посиланням на телеграм-канал “hu**iy_dnepr”.

Водночас, як повідомляє Укрінформ із посиланням на ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, у лікарні відбувалася конференція “Організація безпеки, протидії та реагування на надзвичайні події на сході України”. На ній лікарі вивчали, як реагувати на надзвичайні події та виконували практичні вправи.

Однак деякі пацієнти сприйняли штучне задимлення за справжнє, зафільмували лікаря з вогнегасником, і соціальні мережі вмить рознесли новину про те, що горить лікарня.

Конференцію організувала адміністрація лікарні ім. Мечникова спільно з NATO і Harvard Humanitarian Initiative. На ній також обговорюються теми бойових травм, психологічної та фізичної реабілітації військовослужбовців. Тренінги триватимуть протягом п'яти днів.

Liked the article?
Help us be even more cool!