ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низка міжнародних організацій засудили вирок Асєєву та закликали його звільнити

23.10.2019, 12:43
Фото – ebojin.com
Фото – ebojin.com

Низка міжнародних правозахисних організацій засудили оголошений проросійським угрупуванням “ДНР” вирок українському журналісту Станіславу Асєєву та закликали звільнити його.

Так, Комітет захисту журналістів (CPJ) засудив вирок Асєєву.

“Станіслав Асєєв не є ані шпигуном, ані екстремістом. Він є журналістом, який давав рідкісний погляд на життя простих людей у ​​зоні, що контролюється підтримуваними Росією сепаратистами, – заявила координаторка програми Європи та Центральної Азії CPJ Гульноза Саїд. – Так званий суд, який засудив Асєєва, не є законним; його слід негайно звільнити і дозволити повернутися на підконтрольну Києву територію”.

Засудив вирок журналісту і представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

“Я рішуче засуджую ув’язнення Станіслава Асєєва, і мене шокує його абсолютно незаконне обвинувачення та засудження до 15 років в'язниці. Я повторюю, що його потрібно негайно звільнити”, – сказав Дезір.

Він також закликав звільнити ще одного блогера та дописувача до Української служби Радіо Свобода Олега Галазюка

“Асєєв та Галазюк були одними з небагатьох незалежних журналістів, які працювали та писали репортажі з непідконтрольних урядові районів Донецької області. Мовчання незалежних журналістів є злочином проти свободи вираження поглядів, і це неприйнятно”, – сказав Дезір. 

Він закликав усі держави-учасниці ОБСЄ посилити тиск на відповідальних суб'єктів заради звільнення Асєєва і Галазюка.

Крім того, Європейська федерація журналістів заявила, що шокована засудженням Станіслава Асєєва, і закликала звільнити журналіста.

“Порушення прав Асєєва, а тепер і суворий вирок є кричущими порушенням свободи слова”, – сказав генеральний секретар федерації Рікардо Гутьєрес.

Як повідомляв ІМІ, 22 жовтня проросійські бойовики з угрупування “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва за кількома статтями, пов’язаними з організацією екстремістської організації, шпигунством, підбурюванням до шпигунства​, публічними закликами до ведення екстремістської діяльності та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності. 

Зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

Liked the article?
Help us be even more cool!