ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Нищать українські книжки та впроваджують стандарти РФ": СБУ повідомила про підозру майже 20 "освітянам" на Донеччині

Співробітники СБУ повідомили про підозру 18 освітянам-колаборантам, які допомагають окупантам русифікувати заклади освіти на Донеччині.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Серед них – керівники окупаційних відділів освіти, а також декани факультетів і директори захоплених українських шкіл та незаконно створених вишів.

Зокрема, в окупованому Маріуполі директор місцевого коледжу за вказівкою свого навчального куратора з РФ збирав гроші зі студентів на підтримку окупаційних військ. Також ідентифікували директорку школи в Першотравневому районі, яка знищила всі підручники з української літератури. За це голова окупаційної адміністрації нагородив її грамотою.

Крім цього, співробітники СБУ викрили начальницю одного з районних відділів освіти. Вона давала вказівки очільникам навчальних закладів на проведення пропагандистських заходів, спрямованих на популяризацію кремлівського режиму.

Слідчі СБУ кожному з них повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Стосовно 15 з них слідчі Служби безпеки завершили досудове розслідування й скерували обвинувальні вироки до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!