ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

«НТВ-Плюс» припускає, що вторгнення на станцію «Інформаційних технологій» було інсценуванням

16.08.2011, 01:07
Компанія «НТВ Плюс Україна» заявляє, що її співробітники не мають ніякого відношення до вторгнення на станцію київського провайдера «Інформаційні технології», про яке 12 серпня у відкритому листі повідомила Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж. Також керівництво компанії припускає, що напад на стацію міг бути інсценізований самим же провайдером. Про це в коментарях ТК заявила Любов Ярошевська, перший заступник президента групи компаній «НТВ-Україна».

Нагадаємо, як йшлося у листі Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, 11 серпня троє невідомих вторглися на станцію кабельного телебачення київського провайдера ТОВ «Інформаційні технології». Вони вилучили з обладнання головної станції всі картки умовного доступу, на яких було написано «НТВ». Також у листі зазначається, що невідомі назвалися представниками російської компанії «НТВ Плюс», при цьому прізвищ своїх не назвали.

«Ніяких заяв з нашої сторони не було. Представники "НТВ Плюс", в тому числі російського "НТВ Плюс", на території України в цей період не перебували, а тому що це таке - для нас теж загадка. Ми схиляємося до різних точок зору. Ось одна із таких версій. У нас пройшли суди. Наша компанія судиться з "Інформаційними технологіями", і суди ці "Інформаційними технологіями" були програні. Зараз вони повинні провести виплати, і ми можемо припустити, що це інсценування компанією "Інформаційні технології" для того, щоб дискредитувати нашу компанію або якось загальмувати ці речі, нагнітати обстановку, що ми займаємося рейдерською атакою», - говорить пані Ярошевська.

Також, за її припущеннями, до цього інциденту можуть бути причетні конкуренти «Інформаційних технологій»: «Вони теж можуть скористатися цією ситуацією. Але з нашого боку не було ніяких дій, ніяких заяв, спрямованих на те, щоб блокувати станції «Інформаційних технологій». Ми в цьому абсолютно не зацікавлені».

Як розповів президент групи компаній «НТВ-Україна» Ігор Давиденко, він телефонував до керівництва «Інформаційних технологій», щоб дізнатися, на якій основі було зроблено подібну заяву, і чи є в них підтвердження, що це були співробітники «НТВ Плюс»: «На що вони відповіли, що фіксація у них нібито є, - відеозйомка, якої знову ж таки не виявилося. Я попросив підтвердження або спростування того, що було висловлено з боку "Інформаційних технологій" і з приводу тих, хто підписався під листом. Нам так ніхто нічого зрозумілого і не сказав. Наша позиція дуже негативна, вони і справді програли дуже багато судів, тому я не виключаю, що це одне із інсценувань».

Ігор Давиденко також додав, що «НТВ Плюс» буде звертатися до правоохоронних органів, шукати документальне підтвердження тому, що відбувалося, вимагати карти, і «відповідно подаватимемо в суди на пана Лабунського (Юрій Лабунський - голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж. - ТК), будемо захищати честь і достоїнство не тільки нашої української компанії, але й російської "НТВ Плюс", і вимагатимемо офіційного вибачення від усіх, хто є в цьому списку», - говорить пан Давиденко.

Зазначимо, 15 серпня секретар Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення повідомила ТК, що підписи інших профільних організацій потрапили до відкритого листа помилково. Єдиним автором звернення є Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення.

«Телекритика»

 
Liked the article?
Help us be even more cool!