ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСТУ підписала Кодекс етики українського журналіста

19.12.2018, 14:10
Фото - Світлани Остапи

Представник інформаційного мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України Федір Скрипник від імені Суспільного підписав Кодекс етики українського журналіста.

Підписання відбулося у рамках конференції Комісії з журналістської етики “Професія – журналіст. Нові акценти 2019” у Києві 19 грудня за підтримки Ради Європи та ОБСЄ, повідомляє “Детектор медіа”.

Урочисте підписання Федір Скрипник пообіцяв підтримувати кодекс етики у своїй роботі. Представники інформаційної служби Суспільного мовника закликали інші медіа також дотримуватися кодексу.

Комісія з журналістської етики – орган саморегуляції роботи журналістів та редакцій, який дозволяє обговорювати та пропонувати шляхи вирішення конфліктних ситуацій базуючись на єдиному стандарті роботи: Кодексі етики українського журналіста. Головою Комісії є Андрій Куликов, співзасновик “Громадського радіо”.

Кодекс етики українського журналіста ухвалений 2002 року на З’їзді журналістів-підписантів Кодексу, останні зміни внесено 2013 року. Кодекс затверджено 12 грудня 2013 року на пленумі Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та місяцем раніше – рішенням Комітету Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Liked the article?
Help us be even more cool!