ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСТУ готує філії до роботи в умовах воєнного стану

29.11.2018, 14:38
Фото - UA:Перший

Керівництво Національної суспільної телерадіокомпанії України прописало протоколи дій та організувало цілодобове чергування на філіях в областях, у яких введено воєнний стан. Про це “Детектору медіа” розказав голова правління Суспільного Зураб Аласанія.

Зокрема, на філіях буде організоване цілодобове чергування інженерів, журналістів та ведучих. Усі вони будуть проінформовані, як слід діяти в разі отримання пакету з інформацією від органів, які уповноважені регулювати ситуацію в умовах воєнного стану. На кожній філії буде визначена людина, уповноважена відкривати вміст цього пакету.

“Після цього текст або саме повідомлення в будь-якому вигляді передається черговому ведучому, щоб він це зачитував.  А у тієї людини буде зв'язок з нами, щоб ми теж були в курсі того, що відбувається. Це мінімальні дії, які ми зараз ввели. А далі будемо чекати офіційної постанови Кабміну”, – зазначив Аласанія.

НСТУ зараз розробляє “комплейти” з позначками на кшталт “Надзвичайна увага”, “Дуже важливе повідомлення”.

За словами Зураба Аласанії, допоки немає постанови Кабінету Міністрів України та не сформовані військові адміністрації в областях, місцева влада діє за своїм планом: “Наприклад, у Чернігові обласна адміністрація, не питаючи в нас, перехопила наш сигнал в аналозі та на 10 хвилин провела тестове мовлення з “шахматкою” на екрані та позакадровим голосом, який об’явив, що це тестове мовлення. Те саме намагалися зробити в Запоріжжі, але в них не вийшло”.

Зовсім інша ситуація склалась у Харкові. “Коли Харківська ОДА принесла  об’яву для нашої філії, наші журналісти запитали, мовляв трохи коряво написано, чи можемо переробити. Питання було з підтекстом, чи можемо ми втручатись у такий контент. Нам сказали: будь ласка, ви ж профі, поправте, якщо зможете”, – додав Аласанія.

Нагадаємо, 28 листопада 2018 року, з дня публікації в “Голосі України” набрали чинності закон і указ президента про введення воєнного стану. Він запроваджується в 10 областях, що межують із Російською Федерацією, Придністров’ям (Молдовою) та Чорноморським узбережжям, і триватиме 30 діб – до 14:00 26 грудня.

Liked the article?
Help us be even more cool!