ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСТУ буде зареєстрована у січні 2017 року – Наливайко

07.12.2016, 14:59

Голова Держкомтелерадіо, голова комісії з перетворення Національної телекомпанії України в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) Олег Наливайко повідомив, що створення і реєстрація ПАТ НСТУ відбудеться у другій декаді січня 2017 року. Про це він сказав під час круглого столу на тему “Незалежне фінансування і реєстрація юридичної особи у січні 2017 року – головні умови для створення суспільного мовника” 6 грудня у Києві, повідомляє Суспільне мовлення.

“Ми для себе встановили дату створення і реєстрації ПАТ НСТУ: друга декада січня 2017 року в зв’язку з святковими днями”, – сказав він.

За його словами, на сьогодні Держкомтелерадіо має шестиденне відставання щодо затвердження статуту ПАТ НСТУ. Наливайко зазначив, що до нового року мають наздогнати відставання від “дорожньої карти” зі створення Суспільного, і всі юридичні процеси щодо його реєстрації будуть завершені у січні 2017 року.

На сьогодні, за словами Наливайка, залишається не погодженим з Мінфіном лише статус прибутковості чи неприбутковості мовника.

Також він зазначив, що дехто з менеджерів НТКУ наполягав на перенесенні створення ПАТ НСТУ на 3-6 місяців. “Я категоричний противник цього. Саме тому взяв на себе цю відповідальність і задачу  реєстрацію ПАТ НСТУ в січні. Ми повинні це виконати, – підкреслив Наливайко.

У заході взяли участь голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі, менеджер з оперативних питань Офісу Ради Європи в Україні Алессандро Саваріс, дипломатичні представники із 12 країн, представники коаліції За Суспільне мовлення, народні депутати, члени Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України, журналісти та медіаюристи.

Як повідомляв ІМІ, комісію з перетворення Національної телекомпанії України в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) замість Зураба Аласанії очолив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Фото Максима Поліщука

Liked the article?
Help us be even more cool!