ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ заявляє, що вживатиме заходів для звільнення івано-франківської журналістки

23.06.2016, 11:48

Перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко повідомив, що спілка зараз збирає інформацію про затримання бойовиками “ЛНР” івано-франківської журналістки Ольги Сворак та вживатиме заходів для її звільнення. Про це повідомляється на сайті НСЖУ.

“На жаль, можемо констатувати, що в Україні завершився період, коли не було у полоні наших колег. Він тривав з березня, відколи було звільнено Марію Варфоломеєву з полону “ЛНР”. Зараз ми намагатимемося зібрати всі можливі відомості стосовно полоненої журналістки і звертатимемося до міжнародних організацій, аби сприяти її звільненню”, – сказав Сергій Томіленко.

Головний редактор газети “Голос народу Івано-Франківщини” Віталій Чорненький у коментарі НСЖУ повідомив, що журналістка співпрацює з виданням три роки. Їй видано журналістське посвідчення до 2020 року.

“Здебільшого вона займалася соціальною тематикою, деколи за редакційним завданням робила журналістські розслідування на тему освіти, медицини. Політичні теми висвітлювала вкрай рідко”, – розповів Чорненький.

Він повідомив, що зустрічався з представниками ОБСЄ, Червоного Хреста і сподівається на їхню участь і допомогу.

Голова Івано-Франківської обласної організації НСЖУ Вікторія Плахта зазначила, що Ольга Сворак не є членом спілки, особисто журналістку вона не знає. Чорненький перебуває на обліку організації з 2011 року. “Газету “Голос народу Івано-Франківщини” заснувала організація “Голос”. Видання виходить раз на місяць, потім вони утворили і свій інтернет-сайт. Ресурс займається журналістськими розслідуваннями, висвітлює теми порушень та зловживань”, – розповіла Вікторія Плахта.

Як повідомляв ІМІ, 21 червня сепаратисти угруповання “ЛНР” заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу “Голос-інфо” Ольги Богданової.

“За завданням українських спецслужб вона займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру на території “ЛНР”, використовуючи особистий контакт з військовослужбовцем одного з територіальних підрозділів республіки”, – заявили сепаратисти.

В коментарі ІМІ голова громадської організації “Голос” Ростислав Гудзінський утримався від коментарів з приводу затримання, зазначивши, що журналістки з прізвищем Ольга Богданова у них немає.

21 червня голова Всеукраїнського об’єднання “Голос” Ростислав Гудзінський та головний редактор газети “Голос народу Івано-Франківщини” Віталій Чорненький заявили, що затримана на окупованій території Луганської області бойовиками Ольга Сворак дійсно є кореспондентом газети “Голос народу Івано-Франківщини” та інтернет-ресурсу “Голос-інфо”.

Зникла Ольга Сворак 1 червня, саме в день, коли вона планувала повертатися додому. За день до цього вона зв'язувалася з редакцією, а потім пропала, повідомляє Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!