ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ рекомендувала українським журналістам не відвідувати Росію

05.10.2016, 12:16

Перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко рекомендує журналістам утримуватися від візитів до Росії. Про це він сказав у ефірі “Громадського Радіо”, коментуючи арешт у Москві журналіста інформагентства “Укрінформ” Романа Сущенка, повідомляється на сайті НСЖУ.

“Випадок з Романом Сущенком змушує нас рекомендувати колегам утримуватися від добровільних візитів до РФ”, - наголосив Томіленко.

За словами Сергія Томіленка, їхати до Росії треба тільки у випадку крайньої необхідності, при цьому намагаючись всіляко себе убезпечити, передбачити акредитацію, можливість зв’язку з професійними українськими та міжнародними медіаорганізаціями.

Власне, зазначив він, НСЖУ з питань безпеки теж третій рік поспіль відмовляється везти делегацію до Росії. А зустрічі представників журналістських спілок двох країн проводяться тільки за посередництва міжнародних структур.

“Буквально кілька тижнів тому голова Союзу журналістів Росії Всеволод Богданов повторив запрошення приїхати на масштабний фестиваль журналістів “Вся Росія” в Дагомисі. Але ми відмовляємося брати участь уже третій рік поспіль, оскільки безпеку нашій делегації ніхто не може гарантувати. А, зважаючи на ситуацію з пропагандою, з впливами влади на медіа, є більш гострі питання, ніж фестивалі”, – розповів Томіленко.

На його думку, ситуація із Сущенком може бути елементом залякування інших журналістів – аби вони вдавалися до самоцензури, приймали рішення не висвітлювати конфліктних питань.

За словами першого секретаря НСЖУ, ключові зусилля українських журналістів зараз мають бути зосереджені на темі професійної солідарності, щоб в міжнародному інформаційному просторі було більше інформації про брутальний арешт українського журналіста.

Фото - vycherpno.ck.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!