ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ мобілізуватиме журналістів для протистояння криміналізації наклепу

19.09.2012, 00:47
Національна спілка журналістів України готується мобілізувати представників українських ЗМІ для протистояння закону про введення кримінальної відповідальності за наклеп. Про це УНІАН повідомив голова НСЖУ Олег Наливайко, коментуючи ухвалення Верховною Радою в першому читанні проекту закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію особи».

«Зараз ми готуємо заяву, ми будемо закликати журналістську спільноту, громадські об’єднання виступити єдиним фронтом, щоб не дати можливості проголосувати цей закон», - повідомив Наливайко і наголосив, що прийняття закону стане дуже серйозним ударом, в першу чергу, по свободі слова.

Прийняття цього закону буде грубим порушенням Європейської конвенції про права людини і грубим порушенням свободи слова, вважає Наливайко.

«Якщо цей закон, не дай Бог, у другому читанні буде прийнятий, то буде створена атмосфера страху і залякування у журналістському середовищі», - наголосив голова НСЖУ і додав, що підсилюватися цей ефект буде з огляду на серйозну недовіру суспільства до судових інстанцій.

Наливайко сподівається, що депутатам вистачить здорового глузду, аби не приймати цей закон в цілому. Зокрема, з огляду на те, що немає чіткого визначення поняття «наклепу», наголосив голова НСЖУ.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!