ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ і НМПУ просять міжнародні організації посприяти у звільненні журналіста телеканалу "2+2"

20.07.2014, 22:43

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) звернулись до міжнародних організацій з проханням у межах їх можливостей сприяти звільненню журналіста програми «Спецкор» телеканалу «2+2» Євгена Агаркова, якого затримали у місті Воронежі (Росія). Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Нагадаємо, 18 липня український журналіст Євген Агарков був затриманий співробітниками російського імміграційного контролю Федеральної міграційної служби РФ. Під час засідання у той же день адміністративного суду та розгляду справи, його було звинувачено у «незаконній журналістській діяльності» та незаконному здійснені трудової діяльності на території РФ. Згідно судового рішення на журналіста наклали штраф 2000 руб. та відправили у міграційний ізолятор у селі Єлизаветівка, яке знаходиться на відстані 160 км від Воронежа.

Не зважаючи на звернення українського консула у РФ до МЗС Росії і звернення Уповноваженого ВРУ з прав людини Валерії Лутковської до російського омбудсмана щодо екстрадиції Євгена Агаркова на територію України, станом на 15.00 20 липня журналіст все ще знаходиться на території Росії, повідомляє НСЖУ.

У зв'язку із цим професійні журналістські організації НСЖУ та НМПУ звертаються до Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів, до Представника ОБСЄ з питань свободи слова Дуні Міятович та до інших міжнародних організації з проханням у межах їх можливостей сприяти звільненню журналіста Євгена Агаркова та його поверненню на територію України, оскілки він не вчиняв будь-якого кримінального правопорушення на території РФ.

«Ми також звертаємося до Союзу журналістів Росії з проханням сприяти звільненню українського тележурналіста, утримуваного міграційними службами Росії. Ми розраховуємо на підтримку російських колег як до безпосереднього кроку у напрямку виконання спільного Меморандуму та Плану Дій російських і українських журналістських організацій, які були укладені за посередництва ОБСЄ», - заявляють НМПУ і НСЖУ.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!