ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новий "великий наступ" росіян був пропагандистською аферою РФ – Юсов

04.04.2023, 18:00
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Новий “великий наступ” російських військ, прогнозований на кінець зими або початок весни, був “черговою пропагандистською аферою” РФ, однак Кремль не відмовляється від своїх стратегічних цілей, хоч і не досягає бажаних результатів у війні проти України. Про це сказав речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, повідомляє Ліга.

Він наголосив, що великий наступ росіян розпочався 24 лютого 2022 року, а те, що було взимку цього року, є “великою мірою черговою пропагандистською аферою та ІПСО”.

“Великий наступ мав налякати й дезорієнтувати Україну, союзників, партнерів, але в результаті ключові події зосередились, як і повідомляла українська розвідка, на Донбасі. Завдання, які Кремль ставив перед окупаційним корпусом, – це вихід на адмінкордон і повна окупація Донецької і Луганської областей. Ми бачимо, що в черговий раз ці завдання і терміни провалені”, – сказав Юсов.

Головною причиною цього провалу представник ГУР назвав героїчний спротив українського суспільства та Сил оборони. Також, за його словами, вплинула і санкційна політика.

“Найкраща частина російської армії вже знищена після 24 лютого [2022-го] на території України. Те саме стосується найкращої частини техніки й озброєння рашистів”, – сказав Юсов.

Він наголосив, що в РФ водночас залишається чималий мобілізаційний потенціал, багато старих зразків озброєння на консервації та певна можливість виробництва зброї.

“Але це все вже не може компенсувати ті втрати, яких рашисти зазнали на території України після початку цього ганебного повномасштабного вторгнення”, – сказав Юсов.

Він наголосив, що “колективний Путін” усе одно не відмовляється від своїх стратегічних цілей, “але, тим не менш, ми бачимо, що результатів вони не досягають”.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що росіяни, найімовірніше, почнуть наступати в лютому, у кращому разі – в березні, у найгіршому – наприкінці січня.

Міністр оборони Олексій Резніков казав, що Росія планує розпочати чергову хвилю наступу у війні проти України в лютому.

Глава МЗС Дмитро Кулеба також говорив, що окупанти хочуть провести великий наступ у січні-лютому, сподіваючись на мобілізацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!