ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новою головою наглядової ради УКФ стала Наталія Кривда

Міністр культури та інформаційної політики України (МКІП) Ростислав Карандєєв своїм наказом призначив Наталію Кривду новою головою наглядової ради Українського культурного фонду. 

Про це йдеться на сайті фонду.

У МКІП нагадали, що Наталія Кривда має ступінь докторки філософських наук, спеціалізується на темах історії культури, історії міфології, проблемах ідентичності та культурної пам'яті. Обіймає посаду академічної директорки МВА-програми Единбурзької бізнес-школи. 

Як волонтерка з 2014-го працює головною експерткою групи “Культура” “Реанімаційного пакета реформ”. Раніше брала участь у роботі УКФ як експертка та оцінювала проєкти в різних програмах та секторах фонду. Відповідно до Закону України “Про Український культурний фонд”, голова УКФ працює на громадських засадах. 

На голову фонду покладено, зокрема, представницькі функції: представляє фонд у відносинах з органами державної влади й органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, міжнародними організаціями та з представниками громадянського суспільства з питань забезпечення сприятливих умов для розвитку культури та мистецтв в Україні.

Призначення голови Українського культурного фонду

У червні 2021 року Український культурний фонд очолив Владислав Берковський.

До того на посаді була Юлія Федів. Вона обіймала посаду директорки УКФ з 2018 року, контракт із нею був укладений на три роки. Ця інституція на конкурсній основі видає гранти на мистецькі проєкти. 

У 2021 році Федів знову взяла участь у конкурсі на посаду виконавчого директора установи. Конкурс 8 лютого 2021 року оголосила наглядова рада УКФ.

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли тривало приймання документів на конкурс виконавчого директора УКФ. Після цього Юлія Федів заявила, що не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ.

Український культурний фонд відповів на звинувачення в непрозорості фінансування проєктів. На думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом фонду, а отже посадові особи фонду одноосібно ухвалюють рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що “поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів”, та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!