ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новий канал заявляє, що в Азербайджані без ліцензії показують "Ревізора"

22.06.2016, 15:57

Новий канал повідомляє, що азербайджанський телеканал АТV без ліцензії транслює в ефірі власну версію програми “Ревізор”, яка ідентична оригіналу українського телеканалу. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

В Азербайджані передача виходить під назвою “Yoxlama”.

“Нам прийшов лист від громадянина Азербайджану з повідомленням про те, що на місцевому телеканалі АТV виходить передача під назвою “Yoxlama”. Перекладається вона як “перевірка”. Ми подивилися передачу в YouTube і переконалися, що вона справді практично повністю копіює “Ревізор”, а також “Ревізорро” – адаптацію нашого формату в Росії. Навіть графіка така ж, відрізняється лише назва”, – розповіла керівниця юридичного департаменту Нового каналу Катерина Мороз.

Також телеканал повідомляє, що людина, яка відправила їм лист, стверджує, що проект-плагіат вимагає у рестораторів гроші. “На відміну від “Ревізора”, “Yoxlama” має негативну репутацію, оскільки її співробітники займаються здирництвом”, - йдеться у листі.

Як повідомила керівниця юридичного департаменту Нового каналу Катерина Мороз, канал планує висунути вимогу про виплату компенсації і припинення вироблення передачі “Yoxlama” з використанням формату “Ревізор”. “Нам ще доведеться вирішити, що робити далі: давати ліцензію на подальше існування чи вимагати закриття формату. Якщо чесно, ми занадто довго і наполегливо вибудовували власну репутацію, щоб продавати людям ліцензію фактично на здирництво, якщо вірити отриманому з Азербайджану листу”, - зазначила вона.

Новий канал разом із телеканалом “Пятница!” вже відправили письмове звернення із проханням припинити транслювати цю передачу в ефірі, оскільки порушені авторські права.

Liked the article?
Help us be even more cool!