ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НМПУ виграла черговий суд проти телеканалу ТВі

01.02.2016, 14:13

Голосіївський районний суд м. Києва відмовив представникам каналу ТВі – ТОВ “Інфо 24” у скасуванні заочного рішення від 14 січня, яким суд встановив факт трудових правовідносин між журналістом телеканалу ТВі Віктором Козмуляком та телеканалом, а також постановив стягнути заборгованість по зарплаті. Таке рішення суд ухвалив 27 січня, повідомляється на сайті Незалежної медіа-профспілки України.

Як нагадує НМПУ, 14 січня суд виніс рішення про встановлення факту трудових відносин між журналістом телеканалу ТВі Віктором Козмуляком та телеканалом ТВі, а також постановив стягнути заборгованість по зарплаті. ТОВ “Інфо 24” з таким рішенням не погодилося і подало заяву про скасування заочного рішення, однак Голосіївський районний суд м. Києва відмовив у скасуванні.

“Ми задоволені рішенням суду першої інстанції, який об’єктивно і всебічно дослідив усі докази по справі та встановив факт порушення прав журналіста Віктора Козмуляка зі сторони роботодавця – ТОВ “Інфо24″, якому належить ліцензія на телеканал ТВі. І вітаємо той факт, що суд першої інстанції в особі судді Ладиченка Сергія  Володимировича проявив незалежність і справедливість та захистив трудові права журналіста. У відповідачів є право подати апеляцію, але ми сподіваємось, що Апеляційний суд також залишиться на позиціях законності та не піддасться олігархічним впливам”, – заявив заступник голови медіа-профспілки, медіа-юрист Олександр Тарасов.

Нагадаємо, в березні 2015 року до НМПУ звернувся трудовий колектив телеканалу ТВі з повідомленням про порушення трудових прав, а саме: неукладення трудових договорів та невиплата заробітної плати. Розглянувши звернення, 2 квітня 2015 року голова Київської міської організації НМПУ – Юка Гаврилова та медіа-юрист НМПУ  – Олександр Тарасов провели зустріч з директором телеканалу М. Урбанським. У ході зустрічі  керівництво каналу відмовилося гарантувати виплати заробітної плати та офіційно працевлаштувати працівників, а також визнавати легітимність діяльності первинного осередку  ВПС НМПУ на телеканалі ТВі, яка була створена з дотриманням вимог ст. 16 ЗУ «Про профспілки, їх права та гарантії їхньої діяльності».

Відтак, Голосіївський районний суд м. Києва вже розглянув справи журналістів телеканалу ТВі   –  О. Муштея,  О. Хорошка, О. Пуша, В. Козмуляка, в результаті яких було ухвалено аналогічні заочні рішення про задоволення позовних вимог у поновному обсязі, а саме, суд  встановив факт трудових правовідносин та постановив стягнути заборгованість по заробітній платі.

Liked the article?
Help us be even more cool!