ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецький журналіст судитиметься з Туреччиною за незаконне затримання

30.08.2018, 10:40
Фото - dw.com

Німецько-турецький журналіст Деніз Юджел, який був затриманий у Туреччині за поширення “терористичної пропаганди”, подасть позов проти турецької влади за його незаконне затримання. Про це повідомила організація “Репортери без кордонів”, інформує “Європейська правда” з посиланням на DW.

Юджел вимагатиме компенсації в розмірі 130 тисяч євро. Кореспондент німецької газети Die Welt буде представлений на суді адвокатом. Слухання призначено на 25 вересня в Стамбулі.

Це вперше журналіст розпочинає судову процедуру у зв'язку із затриманням у Туреччині.

Юджел, який народився в Німеччині і має подвійне громадянство Німеччини і Туреччини, був узятий під варту турецькою владою в лютому 2017 року. Незважаючи на те, що його звільнили в лютому цього року, Юджел все ще очікує на суд у Туреччині.

Турецький прокурор вимагає засудити журналіста до 18 років позбавлення волі. Журналіст називає звинувачення проти нього політично мотивованими

Турецька влада націлилася на Юджела через його критичні матеріали щодо курдської проблеми, війни в Сирії та викрадених документів.

Його затримання викликало суттєве погіршення відносин між урядами Туреччини та Німеччини. Журналіста було звільнено тільки після тривалих дипломатичних зусиль Берліна.

Liked the article?
Help us be even more cool!