ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецький музей звільнив співробітника, який вивісив у галереї власну картину

11.04.2024, 10:00
Мюнхенський музей, у якому співробітник вивісив власну картину. Фото – Dpa Picture Alliance / Alamy

Мюнхенський музей образотворчого мистецтва Pinakothek der Moderne підтвердив, що звільнив цьогоріч свого співробітника, який вивісив власну картину в частині галереї, присвяченій сучасному мистецтву. 

У такий спосіб картина аж день провисіла поряд з роботами піонера попарту Енді Воргола, повідомляє The Guardian.

51-річний член монтажної групи  потай проніс свою картину до виставкової зали музею, “сподіваючись на прорив у мистецькій кар’єрі”, повідомляє німецька газета Süddeutsche Zeitung з посиланням на джерело в поліції.

“Співробітник музею вважає себе художником і, вочевидь, вбачав свою роботу в монтажній команді музею побічним заняттям для забезпечення його істинного покликання”, – розповів The Guardian речник музею.

Роль монтажника дала чоловікові доступ до галереї поза годинами відвідування, а також змогу вивісити картину розміром 60 на 120 сантиметрів на порожній стіні в коридорі першого поверху, не привертаючи уваги охоронців.

Випадок стався 23 лютого, але повідомили про нього лише 8 квітня. Речник музею розповів, що картину чоловік вивісив рано-вранці; персонал помітив його того самого дня вже після відкриття музею.

“Було вирішено залишити картину на стіні, поки галерея працює, й зняти її після шостої вечора, коли музей зачиняється”, – додав речник.

У музеї відмовилися коментувати тему чи стиль картини, адже це б “заохотило інших повторити цей трюк”. “Єдине, що можу сказати, – ми не отримали від відвідувачів галереї позитивних відгуків щодо нового експоната”, – каже речник.

Колектив галереї повідомив, що контракт із членом монтажної групи розірвано й чоловіку заборонено вхід на територію музею.

Поліція веде розслідування щодо незначного правопорушення, вчиненого монтажником: щоб вивісити картину, той просвердлив дві дірки в стіні галереї, через що музей заявив на нього в поліцію з приводу навмисного пошкодження майна.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!