ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецький депутат подав позов проти автора статті "РІА Новини" про "денацифікацію" України

08.04.2022, 11:17
Тимофій Сергєйцев. Фото – Цензор.Нет
Тимофій Сергєйцев. Фото – Цензор.Нет

Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Томас Гайльман звернувся до прокуратури Берліна у зв'язку з опублікованою на сайті державної російської інформаційної агенції "РІА Новини" статтею Тимофія Сергєйцева про "денацифікацію" України, повідомляє DW

У позові сказано, що в статті "закликається до насильства та свавілля проти людей через їхнє національне походження", повідомляє dpa. Копія документа є в розпорядженні агентства.

Депутату відомо, що винних у таких злочинах важко притягнути до відповідальності в Німеччині. Водночас у цьому разі може йтися про порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, зазначив позивач.

У статті під заголовком "Що Росія має зробити з Україною" російського політтехнолога та письменника Сергєйцева, опублікованій 3 квітня, ставиться під питання право на існування України та її народу. Автор закликає до перевиховання поколінь українців під російським контролем та "деукраїнізації". Ця публікація спричинила широкий резонанс та активно обговорювалася в соціальних мережах.

Президент України Володимир Зеленський назвав статтю одним з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців. Під час виступу перед парламентом Румунії 4 квітня Зеленський розповів, що в статті описується чіткий порядок знищення всього, що робить українців українцями, а також самих українців. Окрім того, він наголосив, що в статті йдеться про "деукраїнізацію" і "деєвропеїзацію" України. "І це не просто текст. Це один з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців", – вважає Зеленський.

Українська омбудсменка Людмила Денісова також прокоментувала статтю російського видання, зауваживши, що ненависть до кожного українця стала національною ідеєю росіян. "Оприлюднюючи на російських державних сайтах відкриті заклики до здійснення відкритого геноциду українців, Російська Федерація відкрито перейшла до риторики нацистських злочинців, а ненависть до кожного українця стала національною ідеєю – знищення України та її населення", – сказала Денісова.

Президент рф володимир путін, який розв'язав 24 лютого повномасштабну війну проти України, пояснив своє рішення необхідністю боротьби з нацистами в керівництві сусідньої країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!