ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецькому журналісту з ARD знову відмовили у в'їзді в Росію

18.09.2018, 10:58
Фото - DPA/DW

Влада Росії знову відмовила у в'їзді журналісту німецької телекомпанії ARD Гайо Зеппельту, відомому своїми викриттями про допінг у російському спорті. Про це репортер повідомив 17 вересня німецькому агентству спортивної інформації SID, повідомляє DW.

“Візове агентство повідомило мені, що мені не видали візу на в'їзд. Посольство Росії не навело підстав для відмови в задоволенні запиту. Я виходжу з того, що, як і раніше, перебуваю в списку “небажаних осіб”, - зазначив Зеппельт.  

На початку травня німецькому журналісту вперше відмовили у наданні російської візи, необхідної для поїздки на чемпіонат світу з футболу 2018 року. Тоді ж стало відомо про його занесення до російського чорного списку.

Під тиском міжнародної громадськості і влади Німеччини це рішення було переглянуте, але в Слідчому комітеті РФ заявили, що хочуть допитати журналіста у справі інформатора WADA Григорія Родченкова.

Федеральне відомство з кримінальних справ (BKA), Федеральна розвідувальна служба (BND) і земельне відомство з кримінальних справ (LKA) Берліна, проаналізувавши ситуацію, дійшли висновку, що репортерові не слід відвідувати РФ через “занадто великий ризик” для його безпеки. У результаті він відмовився від поїздки.

Багато років Зеппельт працював над проблемою допінгу у світовому спорті. Він розповів про допінг-систему в РФ, яка, імовірно, функціонувала за участю держави. Його викриття призвели до відсторонення російських атлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Liked the article?
Help us be even more cool!