ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина звинуватила в шпигунстві експрацівника пресслужби уряду

17.11.2020, 12:33
Фото – TASS / svoboda.org
Фото – TASS / svoboda.org

Федеральна прокуратура Німеччини висунула обвинувачення щодо 66-річного експрацівника пресслужби уряду ФРН за підозрою в шпигунстві на користь Єгипту.

Про це 16 листопада повідомила німецька федеральна прокуратура, повідомляє DW

Про розслідування щодо німця єгипетського походження стало відомо в липні цього року, а ще в грудні 2019 року правоохоронці провели обшук у помешканні цього чоловіка. 

За інформацією слідчих, він з 1999 року працював у службі приймання відвідувачів пресслужби уряду ФРН. Вважається, що щонайпізніше з липня 2010 року обвинувачений надавав інформацію єгипетській спецслужбі. Завдання на отримання потрібних даних цей громадянин отримував від посольства Єгипту в Німеччині, запевняють слідчі.

Згідно з висновками слідчих, він не мав доступу до таємної урядової інформації та оцінював для єгиптян репортажі в німецьких ЗМІ про внутрішню і зовнішню політику, а також новинні повідомлення про Єгипет. За співпрацю з єгипетською розвідкою йому та його родині обіцяли допомогу під час розв'язання різних бюрократичних питань з боку єгипетських органів влади. Як зазначають слідчі, мати обвинуваченого справді отримала допомогу від єгипетської спецслужби, коли намагалася оформити собі право на пенсійне забезпечення.

Тепер на викритого шпигуна чекає суд у Берліні, йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!