ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина закликала закрити "Миротворець" після появи на ньому імені Шредера

15.11.2018, 10:30
Фото - dpa/dw

Міністерство закордонних справ Німеччини закликає український уряд вжити заходів для закриття роботи сайту “Миротворець” після появи на ньому імені колишнього канцлера ФРН Ґергарда Шредера в переліку "антиукраїнських діячів", повідомляє DW з посиланням на агентство dpa.

“Ми однозначно засуджуємо цей список. Ми раніше вже чітко пояснили нашу позицію українській стороні й закликали, щоб український уряд вжив заходів для закриття роботи цього сайту”, – заявила речниця німецького МЗС у Берліні 14 листопада.

У міністерстві також зазначили, що Київ пояснює подальшу роботу сайту тим, що він розміщений на закордонному сервері.

На самому сайті “Миротворець” Шредеру закидають “спробу легалізації захоплення російськими окупантами українського Криму, виправдання збройної агресії РФ проти України”.

Екс-канцлер потрапив до списку цього місяця після того, як в інтерв'ю виданню Aachener Nachrichten висловив думку, що анексію Криму доведеться колись визнати.

Держави ЄС озвучили рішучу вимогу до Києва закрити сайт у травні 2016 року, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які через виконання професійних обов'язків змушені були отримувати акредитацію від влади самопроголошеної “ДНР”. Під час скандалу з оприлюдненням даних журналістів сайт оголосив про своє закриття, але згодом вирішив відновити роботу.

Liked the article?
Help us be even more cool!