ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина вимагає в Росії видати візу журналісту, що викрив систему допінгу в РФ

14.05.2018, 15:37
Фото - spiegel.de

Німецький уряд вимагає у Росії видати візу журналісту каналу ARD Гайо Зеппельту для висвітлення чемпіонату світу з футболу. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Spiegel Online.

"Це (заборона в’їзду – ред.) буде вкрай погано для Росії як господаря, і в очах світу це, звісно, обмеження свободи слова" - заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

"Ми будемо наполягати, щоб це рішення було переглянуте" - заявила представниця МЗС Німеччини Марія Абедар.

У німецькому уряді також назвали крок російської влади невиправданим.

Журналісту телекомпанії ARD Гайо Зеппельту відмовили в отриманні російської візи, яка була потрібна йому для поїздки на Чемпіонат світу з футболу 2018 року. Зеппельта внесли в Росії до списку "небажаних персон".

Сам Зеппельт назвав причини такого кроку очевидними: "Звісно, викриття державної системи допінгу настільки важливе, що Росія вважає потрібними такі дії".

Зеппельт - відомий тележурналіст, автор викривальних матеріалів про допінг у російському спорті. Саме його матеріали лягли в основу пізніших розслідувань випадків масового застосування допінгу спортсменами в РФ, що призвело до штрафних санкцій, у тому числі проти російських олімпійців.

Liked the article?
Help us be even more cool!