ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина оштрафувала Facebook на 2 млн євро за порушення закону про прозорість

02.07.2019, 17:54
Фото – dpa / dw

Німецька влада оштрафувала Facebook на два мільйони євро за надані спотворені дані щодо кількості незаконного контенту на платформі, що є порушенням законодавства країни про прозорість інтернету. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Федеральне управління юстиції заявило, що, публікуючи неповну інформацію про отримані скарги, вебгігант створив спотворену картину.

За законом Німеччини про мережеву прозорість, платформи соціальних медіа зобов'язані повідомляти про кількість скарг на незаконний контент, яку вони отримали. Звинувачення в тому, що Facebook неточно повідомив про порушення, може підірвати його прагнення відновити свою заплямовану репутацію.

“Це створює викривлену картину масштабів незаконного контенту на платформі й способу, яким Facebook дає йому раду, – сказало управління. – Звіт містить лише частку скарг на незаконні відомості”.

У 2018 році Facebook заявив, що протягом другої половини року отримав 1048 скарг, що стосуються незаконного контенту на платформі.

Звіти про прозорість Twitter і відеосервісу YouTube повідомляли про чверть мільйона скарг протягом року.

Liked the article?
Help us be even more cool!