ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина штрафуватиме соцмережі на 50 млн євро за мову ворожнечі

30.06.2017, 13:37

Бундестаг Німеччини схвалив законопроект, який передбачає штрафи для соціальних мереж у розмірі до 50 мільйонів євро, якщо вони затягуватимуть із видаленням постів, що містять мову ворожнечі та інший “нелегальний контент”. За відповідний законопроект німецькі парламентарі проголосували 30 червня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BBC.

З жовтня Facebook, Twitter та інші соцмережі повинні упродовж доби видаляти пости, які містять “явно незаконний зміст”: мову ворожнечі, дифамацію чи заклики до насильства. В іншому разі компаніям загрожуватиме початковий штраф у 5 мільйонів євро, який може зрости до 50 мільйонів євро – залежно від тяжкості правопорушення.

Якщо законність контенту неможливо буде оцінити негайно, компанії матимуть на оцінку тиждень.

В офіційній заяві Facebook відзначається, що компанія розділяє мету німецького уряду боротися з мовою ворожнечі в інтернеті, однак цей закон у його нинішньому вигляді не сприятиме вирішенню соціальної проблеми.

Міністр юстиції Хейко Маас та інші прихильники законопроекту стверджують, що закон допоможе зупинити стрімке поширення мови ворожнечі в мережі.

Активісти у сфері цифрового права критикують нововведення. Вони наголошують, що документ порушує свободу слова, а технологічні компанії можуть зловживати правом визначення законності онлайн-контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!