ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нікопольському журналісту у двір будинку кинули гранату (доповнено)

10.12.2012, 02:10

7 грудня 2012 року у двір будинку кореспондента газети “Город Никополь” Руслана Соловйова кинули гранату, яка вибухнувши, пошкодила будинок. Журналіст разом зі своєю сім'єю не постраждали. Про це ІМІ повідомив Руслан Соловйов. 

За його словами, вибух стався в 22:30 у місті Нікополі по вулиці В.Інтернаціоналістов, де він проживає.

В момент вибуху Соловйов разом з дружиною і двома дітьми перебували вдома. “Ми знаходились дома всією сім’єю. І почули вибух. Побачили розбите вікно. І викликали міліцію. На вулиці від вибуху була воронка, посічені ворота, фасад будинку, розбите вікно”, - розповів журналіст.

Соловйов не може сказати, чи пов’язаний цей інцидент з професійною діяльністю, оскільки ні з ким не конфліктує. “Пов’язувати з кимось і конкретно назвати когось я не можу. Конфліктів за останній час ні з ким у мене не було. Комерційною діяльністю не займаюся”, - зазначив Соловйов. При цьому він додав, що у газеті працює у відділі кримінальної хроніки.

“Я займаюсь пошуком інформації про діяльність, пов’язану з корупцією”, - сказав він.

Також він повідомив, що вибухотехніки, які прибули на місце події, при огляді місця виявили ??чека від гранати, імовірно, системи РГД. На місці працює слідча група. Соловйов написав заяву в міліцію.

Водночас, як пише видання "Город Никополь", “за однією з версій (інших поки немає) вибух є черговим попередженням місцевої влади, яка не терпить справедливої ??критики, і викривальних матеріалів у свою адресу”. Видання зазначає, що в цьому році це вже третє попередження.  

“Останні надані Русланом Соловйовим редакції матеріали були про попередню перевірку КРУ "Від кого треба, позбулися, благо паперу збереглися". Завданням редакції, над яким в даний час працює Р.Солойов, є "добути" акти перевірок КРУ, яке зараз проводяться в місті. А так само нами планується створення громадської організації по боротьбі з корупцією в НАШОМУ місті, в якому діяльності Соловйова відведено ключове значення. Організація буде створена в перших місяцях 2013 року”, - пише видання.

За словами начальника прес-служби ГУ МВС у Дніпропетровській області Олексія Щербатова, до міліції звернулась жінка, яка проживає у будинку за згаданою адресою,  на місце вибуху приїхала оперативне група. Було з'ясовано, що  він відбувся через вибуховий пристрій невстановленого походження.

Наразі справа розслідується за статтею 194 Кримінального кодексу Україна - умисне знищення або пошкодження майна. Однак обставини з'ясовуються, і Щербатов не виключає, що надалі ця стаття буде перекваліфікована на іншу.

Також у міліції з'ясовують, чи дійсно Руслан Соловйов, який «назвався чоловіком жінки, яка зверталась у міліцію», є журналістом, повідомляє “Телекритика”.


 

Никопольскому журналисту во двор кинули гранату (обновлено)

 

Фото - "Город Никополь"
Liked the article?
Help us be even more cool!