ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нідерландська компанія створила голосового ШІ-асистента для авто

19.12.2023, 15:29

Нідерландська компанія TomTom, що спеціалізується на цифровому мапуванні, оголосила, що вступила в партнерство з Microsoft для створення голосового ШІ-асистента для автівок.

Про це пише Reuters

Цей асистент дозволить користувачам "природно розмовляти зі своїми машинами" й за допомогою голосових команд взаємодіяти з інформаційно-розважальним контентом, пошуком локацій і системами управління авто, зазначає компанія.

TomTom, яка є конкурентом Google Maps і найбільшою маповою платформою HERE, послуговувалася низкою сервісів Microsoft (як-от Azure OpenAI) для створення голосового асистента.

Сервіс Microsoft Azure OpenAI дає підприємствам змогу використовувати великі мовні моделі від творця ChatGPT, компанії OpenAI.

Голосовий асистент може бути інтегрований в інші інформаційно-розважальні системи для машин і вже вбудований у модульну інформаційно-розважальну платформу від TomTom – "Digital Cockpit", повідомляє компанія.

У жовтні голова фінансового відділу Тако Тітулар повідомляв Reuters, що TomTom вбачає в генеративному ШІ нові можливості для себе й "інвестує час, гроші й людей" у цю технологію. 

У липні TomTom запустила плагін для ChatGPT, який дозволяв користувачам чатбота планувати поїздки й дізнаватися про нові місця через мапи компанії. 

Компанія стала партнером Microsoft 2016 року, коли сервіси геолокоації Azure Maps почали працювати на її потужностях.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!