ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежна медійна рада закликає ЗМІ бойкотувати Олімпіаду в разі допуску росіян та білорусів

10.02.2023, 10:00
Фото – ugf.org.ua
Фото – ugf.org.ua

Незалежна медійна рада закликала журналістів усього світу не висвітлювати Олімпійські ігри 2024 року, якщо до них допустять росіян та білорусів. Про це йдеться в заяві НМР, оприлюдненій 9 лютого.

“В разі якщо російські та білоруські спортсмени все-таки будуть допущені на змагання, ми закликаємо українські та іноземні медіа повністю бойкотувати Олімпійські ігри-2024 на своїх ресурсах”, – йдеться в заяві. 

Як зазначає НМР, Росія використовує спортивні змагання як ідеологічну зброю у своїй гібридній агресії для поширення пропагандистських наративів та приховування злочинів російської армії. Білорусь, як співучасниця воєнної агресії проти України, також є відповідальною за злочини проти людяності на території України. 

“Допуск громадян цих держав до участі в Олімпійських іграх 2024 року стане актом “умиротворення агресора” та нехтуванням пам’яттю тисяч невинно вбитих українців. Закликаємо журналістів усього світу до солідарності в поверненні МОК до засадничих принципів олімпійського руху, що покликаний “підтримати встановлення мирного суспільства, яке зацікавлене в збереженні людської гідності”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 25 січня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) опублікував заяву про те, що російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в Олімпійських іграх – 2024 в Парижі під нейтральними прапорами та без використання національної символіки. 

6 лютого Верховна Рада України звернулася до МОК, національних олімпійських комітетів, міжнародних спортивних федерацій та парламентів країн світу з вимогою заборонити участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, зокрема й Олімпійських іграх – 2024, до завершення збройної агресії  Росії проти України.

Країни Балтії та Польща також офіційно звернулися до МОК із закликом не пускати на Олімпіаду росіян і білорусів. Таку ж позицію висловили в спільній заяві представники олімпійських комітетів Норвегії, Швеції, Ісландії, Фінляндії та Данії.

Liked the article?
Help us be even more cool!