ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежність Наглядової ради НСТУ є вирішальною для реформи суспільного - Рада Європи

15.03.2017, 11:37

Рада Європи заявляє, що незалежність Наглядової ради Публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (ПАТ НСТУ) має вирішальне значення для реформи суспільного мовлення. Про це йдеться у заяві Спеціального Представника Генерального секретаря Ради Європи для України Режі Брійя.

У заяві зазначено, що Рада Європи підтримує Україну в проведенні реформи суспільного мовлення та вітає досягнутий прогрес.

“Процес обрання Голови і членів Правління публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (ПАТ НСТУ) повинен бути прозорим і вільним від політичного втручання. Забезпечення незалежності в роботі Наглядової Ради НСТУ має вирішальне значення для просування цієї реформи у відповідності з європейськими стандартами”,  - йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня члени Наглядової ради Публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (ПАТ НСТУ) виступили проти спроби втручання в діяльність Наглядової ради з боку парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Зокрема, члени ради заявили, що парламентська фракція Радикальної партії Олега Ляшка звернулася до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з клопотанням про заміну члена Наглядової ради ПАТ НСТУ, раніше делегованого до складу Наглядової ради цією фракцією, на іншу кандидатуру. При цьому фракцією не було вказано жодної з передбачених законом правових підстав для такої заміни. Члени ради розцінили це як тиск, оскільки парламентська фракція “хоче замінити члена Наглядової ради з не передбачених законом підстав”.

Liked the article?
Help us be even more cool!